Ruder Cup

Foto: Anders Quist Hermann
Ruder Cup vinderholdet 2015:
Fra venstre: Niels Baldur, Ole Housted, Charles Gjørup Ib Møller Pedersen, Bent Christensen, Christian Mygh, Henrik Jensen, Steffen Skovgaard Andersen, Sune Messmann Kim Eriksen, Torben B. Nygaard, Ivan Hussak, Steve Mortensen, Henrik Staulund, Kasper Housted.
Forrest: Michael L. Pedersen, Anders Quist Hermann (Ivan Larsen mangler på billedet)

RUDER Cup 2017

Der spilles for 16. gang om det af Mens Section i golfklubberne Brande, Jelling, Give og Gyttegaard udsatte RUDER Cup-trofæ. - RUDER Cup er indstiftet i 2002 af Mens Section i Brande, Give, Gyttegaard og Jelling golfklubber.

Du kan hente folderen Ruder Cup 2016 her

Spillested

På skift på klubbernes baner i Gyttegaard, Brande, Jelling og Give.
Ruder Cup 2017 spilles i Give Golfklub

Holdet Brande Golfklub 2017:

A-Rækken:

B-Rækken:

Resultat for Ruder Cup 2017 i Jelling:

De enkelte matchers resultater kan hentes her
Artikel i BrandeBladet omhandlende sejren kan læses her

Tidspunkt og afvikling af matchen

Første lørdag (evt. søndag) hvert år i oktober måned med start kl. 9:00. Den arrangerende klub sørger selv for matchledelse m.m. samt for indkøb af et erindringstrofæ til den vindende klub. Den vindende klub sørger for indgravering af klubbens navn og årstal på RUDER Cup-pokalen. Hver klub møder op i ens trøjer og sørger selv for anskaffelse og påsyning af klublogo samt årstal og stedet for afvikling af matchen.

Matchpropositioner

Hver klub stiller med 18 spillere (skal det pågældende år have deltaget i mindst 10 matcher i hjemklubbens Mens section) = 12 A-spillere (hcp. 0-18,0) og 6 B-spillere (hcp. 18,1-36).

Der spilles 12 singler (9 A og 3 B) - firebolde med én fra hver klub.

- Ved slagspil spilles med fuldt hcp.
- Ved hulspil om 12 point spilles med ¾-hcp.

Sammensætningen af fire-boldene afgøres af den nummerering, hver spiller er tildelt af hjemklubbens captain ved indmeldingen (søndagen før) til den arrangerende klub. Her indmeldes også den enkelte spillers hcp. af hensyn til rækketilhør. Der ændres ikke på rækketilhør efter indmeldingen, selvom spillerens hcp. måtte blive ændret. Der spilles således med den enkelte spillers hcp. efter sæsonens sidste ordinære spillerunde i hjemklubben - dog altid med max. hcp. 18,0 i A-rækken.

Herudover spilles der 6 hold-/parmatcher (et hold består af 1 A- og 1 B-spiller), hvor hver klub stiller 3 hold/par, så der spilles en match mod hver af de øvrige klubber.

RUDER Cup'en afgøres via følgende pointsystem

Hold-/parspil:
Vinder af den enkelte match = 2 point
Taber = 0 point

Singler:
Vinder af den enkelte match = 1½ point
Nr. 2 = 1 point
Nr. 3 = ½ point
Taber = 0 point

Ved pointlighed, når det samlede matchresultat opgøres:
a) Flest antal 1. pladser - fortsat lighed
b) Flest antal 2. pladser - fortsat lighed
c) Flest antal 3. pladser - fortsat lighed
d) Laveste totale hcp. (18 spillere)

Spilleformen kan ændres - aftales år for år klubberne imellem.

Vedtaget af captains i Mens Section i december 2003:
Thomas Tyndkjær (Brande GK), Kjeld Juhl Jensen (Give GK), Anders Vestergaard (Gyttegaard GK), Kurt Taanum (Jelling GK)

TILLÆG til aftalen fra december 2003

Vedr. afvikling af den årlige match står det de deltagende klubber frit, om de vil investere i nye trøjer med nyt logo/møde op i ens påklædning. - Endvidere er det aftalt, at klubberne hvert år kan aftale, om den enkelte spiller skal spille med ¾-spillehcp. eller med fuldt spillehcp.

Vedtaget af captains i Mens Section i november 2012:
Ivan Henriksen (Brande GK), Lars Bo Jensen (Gyttegaard GK), Frank Borg Kristensen (Jelling GK), Erik Jensen (Give GK).

Følgende pointfordeling kan forekomme

Matrixen viser, hvilke kombinationer af placering og point, der kan forekomme pr. spillet hul.
Eksempelvis scorer spiller 1 netto par og spiller 2 og 3 netto bogey, mens spiller 4 scorer netto dobbelt bogey.
Korrekt pointgivning for det pågældende hold vil være placeringsmulighed nummer seks og point vil fordeles med
6 point til spilleren med par, 3 point til hver af de to med bogey og 0 point til spilleren med dobbelt bogey.

Placering: 1 2 3 4
Point: 6 4 2 0